Oranje met Van Dijk en Janmaat

Virgil van Dijk en Daryl Janmaat keren terug in de defensie van het Nederlands elftal. Ze beginnen om 20.45 uur aan het beladen uitduel met Zweden in de WK-kwalificatie.

De oefennederlaag van Oranje afgelopen donderdag tegen Griekenland (1-2) is voor bondscoach Danny Blind aanleiding geweest om de defensie van zijn ploeg op drie posities te wijzigen. De vleugelverdedigers Joël Veltman en Jetro Willems zijn hun basisplaats kwijt.

Daley Blind verhuist naar de linkerkant, zodat er in het centrum een plaats vrijkomt voor Van Dijk. Deze verdediger van Southampton vormde in recente oefeninterlands met Ierland, Polen en Oostenrijk ook een koppel met Jeffrey Bruma centraal achterin. Janmaat krijgt de voorkeur boven Veltman. Hij speelde vorig jaar november in Wales voor het laatst in Oranje. Wesley Sneijder verhuist naar de linkerflank. Davy Klaassen moet het middenveld van Oranje in Zweden versterken.

Bij de Zweden vormen zoals verwacht John Guidetti (ex-Feyenoord) en Marcus Berg (ex-PSV en ex-FC Groningen) een spitsenkoppel. Ook aanvoerder Andreas Granqvist (ex-FC Groningen) en Oscar Hiljemark (ex-PSV) verschijnen aan de aftrap.

Opstellingen:

Nederland: Zoet; Janmaat, Bruma, Van Dijk en Blind; Wijnaldum, Strootman en Klaassen; Promes, Janssen en Sneijder.

Zweden: Olsen; Lustig, Granqvist, Nilsson-Lindelöf en Wendt; Rohdén, Fransson, Hiljemark en Forsberg; Guidetti, Berg.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.