Oranje niet naar finale Fed Cup

De Nederlandse tennissters zijn er zondag niet in geslaagd de finale van de Fed Cup te bereiken. Kristina Mladenovic en Caroline Garcia wonnen met 4-6 6-3 6-3 het beslissende dubbelspel van Kiki Bertens en Richèl Hogenkamp. De Françaises wonnen daardoor met 3-2 en spelen in november de finale tegen Tsjechië.

In het beslissende dubbelspel waren Hogenkamp en Bertens op papier de mindere. Het hele weekend bewees met name Bertens echter al dat die papieren status niets uitmaakte en ook in het dubbelspel ging die constatering op.

Na een vroege break in de eerste set en een paar mindere momenten van met name Hogenkamp, richtten de Nederlandse vrouwen zich op. Ze wisten tweemaal de service van Garcia te breken, waarna Bertens op 5-4 ijzersterk serveerde en de set binnensleepte.

Kantelpunt

Ook de tweede set leek de kant van Nederland op te vallen, toen op 3-3 Mladenovic een dubbele fout serveerde en Nederland een breakpoint kreeg. Na een lange bal dacht Nederland al binnen te zijn, maar na nadere inspectie bleek die toch op de lijn te zijn geland. Dat moment bleek een kantelpunt. Bertens was al op weg naar de bank, maar Mladenovic zweepte het thuispubliek nog eens op en hield haar opslag alsnog. Direct daarna leverden de Nederlandse vrouwen wel hun service in en gaven ze de set weg.

In de derde set kregen Hogenkamp en Bertens in de vierde game alle kans om een vroege break ongedaan te maken, maar geen van de zes breakpoints werd verzilverd. Ook daarna kreeg Nederland nog kansen, maar die werden niet gepakt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.