Oranje oefent eind mei tegen Ierland

Het Nederlands elftal speelt aan het einde van dit seizoen in Dublin een oefeninterland tegen Ierland. Het vriendschappelijke duel wordt op vrijdag 27 mei gespeeld in het nieuwe Aviva-stadion, gebouwd op de plek van het vroegere Lansdowne Road.

Daar speelde Oranje ruim negen jaar geleden, op 16 augustus 2006, voor het laatst tegen de Ieren. Mede dankzij twee doelpunten van de debuterende Klaas-Jan Huntelaar won het Nederlands elftal toen met 4-0.

Op Lansdowne Road incasseerde Oranje in 2001 ook een pijnlijke nederlaag in de WK-kwalificatie (1-0). Daardoor liep het elftal van de toenmalige bondscoach Louis van Gaal een plek op de mondiale eindronde van 2002 mis.

Veel oefenwedstrijden

Ierland heeft zich in tegenstelling tot het Nederlands elftal wel geplaatst voor het EK van komende zomer in Frankrijk en speelt daar in groep E tegen België, Italië en Zweden. De ploeg van bondscoach Danny Blind blijkt voor veel EK-gangers een interessante 'sparringpartner', want de KNVB meldde dinsdag door veel landen te zijn gevraagd om tegen te oefenen. Op het programma van Oranje is ruimte voor meer vriendschappelijke duels. De bond hoopt de gesprekken met potentiële tegenstanders op korte termijn af te ronden.

De eerstvolgende oefeninterland is op vrijdag 25 maart in eigen land tegen Frankrijk, de gastheer van het EK. Vier dagen later speelt Oranje op Wembley tegen Engeland. De eerste officiële wedstrijd van de nationale ploeg is pas op 6 september, de start van de WK-kwalificatie in en tegen Zweden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.