Oranje op zoek naar zege tegen Wit-Rusland

Met een zege op Wit-Rusland wil het Nederlands elftal vrijdag een goede uitgangspositie in de WK-kwalificatie verwerven. Oranje moet daarvoor in de Rotterdamse Kuip breken met een serie van maar liefst vijf thuisnederlagen op rij.

De laatste overwinning voor eigen publiek dateert alweer van 31 maart vorig jaar toen Spanje verslagen werd (2-0). Daarna volgden nederlagen tegen de Verenigde Staten (3-4), IJsland (0-1), Tsjechië (2-3), Frankrijk (2-3) en Griekenland (1-2).

Oranje snakt naar een zege na een gemist EK en het onbesliste eerste duel in de WK-kwalificatie met Zweden (1-1). Het zal niet meevallen om de goed georganiseerde defensie van Wit-Rusland te kraken. De formatie bleef vorige maand zonder tegentreffers tegen Frankrijk (0-0). De verliezend finalist van het laatste EK is maandag te gast in de ArenA, waar het derde duel van Oranje in de WK-kwalificatie op het programma staat.

Het duel tussen Nederland en Wit-Rusland begint om 20.45 uur. De geblesseerde Arjen Robben ontbreekt zowel tegen Wit-Rusland als tegen Frankrijk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.