Oranje verliest de strijd om de wereldtitel

De Nederlandse handbalsters hebben een historisch wereldkampioenschap niet kunnen bekronen met de wereldtitel. Grootmacht Noorwegen was zondag in de finale veel te sterk en won met duidelijke cijfers: 31-23.

Bij het aanbreken van de rust in de finale van het WK handbal in Denemarken staan de Nederlandse handvrouwen op achterstand. In de wedstrijd tegen het sterke Noorwegen staat de stand op 20-09.

De ploeg van bondscoach Henk Groener schreef al geschiedenis op het WK. De stuntploeg, met in de gelederen Lois Abbingh uit Groningen en Sanne Hoekstra uit Winschoten, bereikte vrijdagavond in de sporthal van Herning de finale na een zinderende overwinning op Polen in de halve finales: 30-25.

Noorwegen won vrijdagavond in de halve finales van Roemenië in een waar spektakelstuk. De Noorsen hadden het overgrote deel van de wedstrijd licht de overhand, maar Roemenië werd steeds sterker en sleepte er een verlenging uit na zestig minuten: 27-27. In de verlenging sloeg Noorwegen alsnog toe en won het met 35-33.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.