Oranje zet hardhandig Kameroen opzij

De Nederlandse handbalsters hebben zich dinsdag met een 29-22 overwinning op Kameroen in Leipzig geplaatst voor de achtste finales van het WK.

Dat gebeurde in een harde wedstrijd, waarin het spel van Oranje vooral in de tweede helft naar een bedenkelijk peil zakte. Desalniettemin kwam de tweede zege van het Nederlands team geen moment in gevaar. Oranje is nu al het zeker van een plaats bij de eerste vier in de poule, die naar de volgende ronde doorgaan. De Afrikaanse tegenstander, die voor het eerst sinds 2005 weer op een WK aanwezig is, was te zwak.

Keepster

Alleen de Kameroense keepster Noelle Mben Mbedian speelde een puike wedstrijd en voorkwam met uitstekende reddingen menig Nederlands doelpunt. Zoals tevoren werd gevreesd maakte Kameroen er wegens een gebrek aan spelkunde een keiharde wedstrijd van. Heel blijven was dan ook het motto tegen Kameroen.

Heel gebleven

De Deense bondscoach van Nederland, Helle Thomsen, was blij dat dat gelukt was. ,,Ik was bang voor blessures. Maar iedereen is heel gebleven’’, zei ze tegen Ziggo Sport.

Handrem

Sommige Oranje-speelsters leken wel met de handrem erop te spelen om de harde duels uit de weg te gaan. Bij de rust had Oranje een voorsprong van 14-8 tegen Kameroen opgebouwd, waarna in de tweede helft een nog hoger verschil logisch leek. Maar daarvoor speelde Oranje tot frustratie van coach Thomsen te slecht. Te veel kansen werden gemist en ook werd vaak onnodig balverlies geleden. De concentratie was helemaal weg.

Bijblijven

Tekenend was dat Nederland drie van de vijf toegekende strafworpen niet benutte. Daardoor kon Kameroen na rust bijblijven. Het team scoorde in de tweede helft met veertien doelpunten maar één goal minder dan Oranje. Woensdag is het sterke Servië de volgende tegenstander.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.