Oranjeselectie bezoekt voetballertjes

Honderden kinderen op vier locaties in Nederland hebben zaterdag kennisgemaakt met een deel van de Oranjeselectie van het Nederlands elftal. In totaal vlogen 24 voetballers, verdeeld over vier helikopters vanaf Schiphol, naar vijf amateurvelden.

De voetballers, die vrijdagavond nog in een oefeninterland tegen Ierland speelden, gingen op bezoek bij de jongste jeugdspelers van Blauw Wit ’34 (Leeuwarden), Reiger Boys (Heerhugowaard), Sparta Enschede (Enschede), MOC ’17 (Bergen op Zoom) en SV Oss 1920 (Oss). Zij trakteerden de kinderen op een Oranje fandag, een initiatief van de KNVB en hoofdsponsor ING.

De profs trapten een balletje met de kinderen, gingen met ze op de foto en deelden handtekeningen uit. Kevin Strootman kan zich alles voorstellen bij het enthousiasme van de kinderen: ,,Toen ik als vijfjarig ventje bij v.v. Rijsoord in Ridderkerk ging spelen, was ik helemaal gek van Patrick Kluivert en Edgar Davids. Ik droomde ervan net als zij ooit in het Nederlands elftal te spelen. Daarom is het zo leuk dat wij deze kinderen hebben kunnen verrassen en een balletje met ze hebben getrapt.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.