Oud-Donar-speler Tyrone Travis (49) overleden. Beroerte wordt hem fataal

Foto: Shutterstock

Voormalig Donar-speler Tyrone Travis is overleden. De 2.01 meter lange basketballer werd slechts 49 jaar oud.

In Florida, waar hij woonde, werd een beroerte hem fataal. Op 30 december werd de voormalige center met spoed opgenomen in het ziekenhuis, waar hij op 3 januari overleed.

Voordat Travis in de jaren negentig naar Nederland kwam, was hij een ware held op Radford University. Daar was de Amerikaan in de periode 1989-1994 goed voor maar liefst 1300 punten. Nog altijd staat hij hoog in tal van ranglijsten.

Specialist

Zo neemt hij op de universiteit de twaalfde plaats in op de lijst van topscorers allertijden, staat hij tiende op de reboundranking en was hij de absolute specialist op het gebied van blockshots. ,,Een van de beste spelers die de school heeft voortgebracht’’, zo wordt hij op de universiteit herinnerd.

In het seizoen 1994-1995 droeg Travis het shirt van Donar, dat toen onder leiding stond van coach Glenn Pinas. In Groningen stond hij te boek als een voorbeeldige teamspeler. In 22 wedstrijden was hij goed voor gemiddeld 14,9 punten en 8,25 rebounds. Het was niet zijn meest gelukkige jaar. Zo raakte hij zwaar geblesseerd aan zijn knie. Tijdens de play-offs was hij één van de slachtoffers van een griepgolf, waardoor Donar er vroegtijdig uitvloog tegen Den Helder.

menu