Oud-voetballer Cesare Maldini overleden

De Italiaanse oud-voetballer en voormalig bondscoach Cesare Maldini is overleden. Maldini werd 84 jaar. ,,De wereld heeft vandaag een groot man verloren en wij een deel van onze geschiedenis'', meldde zijn vroegere club AC Milan op Twitter. ,,We zullen je missen, lieve Cesare.''

Als verdediger vierde Maldini in de jaren vijftig en zestig vele successen met AC Milan. Hij won met de 'Rossoneri' in 1963 de Europa Cup en daarnaast vier landstitels in Italië.

Na zijn actieve carrière ging Maldini aan de slag als trainer. Hij won drie Europese titels als coach van Jong Italië. Daarna werd hij bondscoach van Italië. Met de 'Azzurri' haalde hij bij het WK in 1998 de kwartfinales, waarin de Italianen moesten buigen voor gastland Frankrijk. In 2002 werd Maldini bondscoach van Paraguay en met dit land bereikte hij dat jaar op het WK de achtste finales. Ook was hij trainer bij onder meer AC Milan en Parma.

Zijn zoon Paolo Maldini trad bij AC Milan in de voetsporen van zijn vader. Maldini junior speelde zijn hele carrière in het rood en zwart en vierde met de Milanese club grote successen. Paolo Maldini, die pas op 41-jarige leeftijd stopte met voetballen, won onder meer vijf keer het belangrijkste Europese bekertoernooi. Diens zoons, de kleinkinderen van Cesare, spelen in de jeugd van AC Milan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.