Oude problemen steken weer de kop op bij FC Groningen: nederlaag tegen Dresden

FC Groningen heeft zaterdagmiddag in La Línea de la Concepción het trainingskamp afgesloten met een 3-1 nederlaag tegen Dynamo Dresden.

Ondanks een goede week in Spanje, waarin de Groningers in goede harmonie toewerkten naar de hervatting van de competitie tegen Willem II, staken tijdens de laatste testcase weer de oude problemen de kop die de nummer dertien van de eredivisie in de eerste competitiehelft ook al parten speelden. De mannen van trainer Ernest Faber gaven de doelpunten te gemakkelijk weg en verzuimden zelf de kansen af te maken tegen de middenmoter uit de Duitse 2. Liga.

FC Groningen had in de zesde minuut al op voorsprong kunnen komen. Django Warmerdam legde goed terug op Ritsu Doan, maar de Japanner schoot naast. Een paar minuten later was het een uitgestoken been van de Duitse keeper dat een voorsprong van FC Groningen voorkwam. Ook Lars Veldwijk kreeg op aangeven van Warmerdam nog een riante mogelijkheid, maar de spits wist de bal niet tussen de palen te schieten.

Vlak voor rust was het aan de andere kant van het veld Amir Absalem die met een fout de 1-0 voorsprong van de Duitsers inleidde. Vanuit een spelhervatting scoorde Patrick Möschl namens Dynamo Dresden.

In de rust verving Faber zijn centrale verdedigers Samir Memisevic en Yoëll van Nieff voor een vers duo: Etienne Reijnen en Kasper Larsen. De laatste maakte na twee maanden blessureleed zijn rentree. Het bracht geen verbetering voor FC Groningen. De Trots van het Noorden kreeg na een kwartier opnieuw een grote mogelijkheid. Veldwijk mocht aanleggen na een prachtige pass van Doan, maar het was opnieuw niet aan de spits besteed. Aan de andere kant deed Dynamo Dresden via Rico Benatelli en Sascha Horvath nogmaals voor hoe je kansen benut. In de slotfase redde Uriel Antuna voor FC Groningen de eer.

Transfer Idrissi

Bij FC Groningen ontbraken Mimoun Mahi en Oussama Idrissi op het appèl. Mahi werd wegens een kuitblessure aan de kant gehouden. Over Idrissi wordt met AZ onderhandeld over een transfer. Als partijen in een vergevorderd stadium zijn, is het gebruikelijk een speler niet meer in actie te laten komen. FC Groningen reist zondagochtend met Transavia terug naar Amsterdam. ,,De komende week gaan we de puntjes op de i zetten voor de competitiehervatting tegen Willem II’’, aldus Faber.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.