Overstap Berghuis naar Feyenoord officieel

De transfer van Steven Berghuis naar Feyenoord is rond. De Rotterdamse club presenteerde de aanvaller maandag. Berghuis komt per direct op huurbasis over van het Engelse Watford, waar hij afgelopen seizoen weinig speeltijd kreeg.

De overstap hing al langer in de lucht en werd maandag officieel bekendgemaakt. ,,De contracten zijn getekend: Steven Berghuis is officieel Feyenoorder!'', liet de club verheugd weten. De 24-jarige Berghuis wilde graag in Rotterdam aan de slag en was daarom bereid fors salaris in te leveren.

,,Steven is een speler met veel creativiteit, een uitstekende traptechniek en scorend vermogen. Zijn komst wordt breed gedragen binnen de club, we zijn ervan overtuigd dat hij een echte versterking is voor Feyenoord'', aldus technisch directeur Martin van Geel.

Geïnteresseerd

De aanvaller sloot het voorbije seizoen af als international in drie oefenduels. Bondscoach Danny Blind haalde hem bij zijn selectie na een aantal afmeldingen van geblesseerde internationals.

Berghuis speelde eerder voor FC Twente en AZ. ,,Ik wilde heel graag naar Feyenoord en ben blij dat ik hier ben'', zei de speler zelf. Feyenoord was al langere tijd geïnteresseerd, maar ik wilde in de voorbereiding bij Watford voor mijn kans gaan. Daar had ik echter weinig uitzicht op speelminuten op mijn favoriete positie. Ik heb wel de hele voorbereiding meegedraaid en ben derhalve fit. Ik heb een goed gevoel over mijn overgang en kan niet wachten om aan te sluiten bij Feyenoord.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.