Overtuigende thuiszege van GHHC tegen HIC

De vrouwen van hockeyclub GHHC wonnen op eigen veld overtuigend van HIC uit Amstelveen: 4-1.

HIC kon GHHC geen moment in verlegenheid brengen. De tegenstander uit Amstelveen is een middenmoter die niet meer kan promoveren en degraderen. In de stand veranderde er bovenin niets. GHHC bleef tweede met vier punten achterstand op koploper Nijmegen, dat met 5-0 won van Zwolle.

Pam van Asperen scoorde voor het eerst in de tweede seizoenshelft en meteen twee keer. De spits van GHHC, die meestal naar haar backhand draait om uit te halen, opende dit keer de score na tien minuten met haar forehand. Na rust tekende zij voor de 3-0 met een intikkertje vlak voor het Amstelveense doel. De andere twee treffers kwamen uit strafcorners.

De Harenaren waren in de voorgaande wedstrijden minder trefzeker uit dode spelmomenten, maar gisteren liep het net zo goed als voor de winterstop. GHHC-aanvoerster Klaartje de Bruijn maakte de 2-0 na een strafcornervariant. Halverwege de tweede helft sloeg Jorien Weremeus Buning direct raak vanaf de kop van de cirkel. In de slotfase viel het enige tegendoelpunt.

GHHC heeft nog vier competitiewedstrijden te gaan. Twee winstpartijen zijn genoeg om de play offs voor promotie naar de hoofdklasse te halen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.