Overwegend droog en soms fris voetbalweer voor Nederlandse clubs

Overwegend droog en soms fris voetbalweer voor Nederlandse clubs ANP

Als Ajax, AZ, Feyenoord en PSV deze week Europees weer in actie komen zullen zij dat naar verwachting doen onder overwegend droge omstandigheden. Het is volgens Weeronline soms wel fris, dus spelers met handschoenen aan hier en daar zijn niet uitgesloten.

Ajax is de eerste Nederlandse club die in actie komt. Dinsdagavond spelen de Amsterdammers in de Champions League om 21.00 uur uit in het Deense Herling tegen FC Midtjylland. Er zijn vrij veel wolken en in de loop van de avond stijgt de kans op wat regen. De temperatuur ligt rond de 7 graden en er waait een matige wind.

Donderdagavond is het om 18.55 uur de beurt aan AZ en PSV. Zij spelen hun uitwedstrijden respectievelijk in Spanje (Real Sociedad in San Sebastian) en Griekenland (PAOK in Thessaloniki). Beide ploegen houden het waarschijnlijk droog en spelen bij temperaturen van 13 tot 15 graden.

Feyenoord sluit de Europese reeks voor Nederland donderdag af met een thuiswedstrijd tegen CSKA Moskou. Ook in Rotterdam is het dan droog, maar wel fris. De temperatuur schommelt tijdens de wedstrijd (aftrap om 21.00 uur) rond de 6 graden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport