PAOK weigert bekerduel uit te spelen

PAOK Saloniki is woensdag niet komen opdagen voor de return van de halve finale in het Griekse bekertoernooi tegen Olympiakos Piraeus. Eigenaar Ivan Savvidis trok de club terug omdat er niet aan zijn voorwaarden is voldaan. Savvidis eiste onder andere het vertrek van de voorzitter van de Griekse voetbalbond en een buitenlandse scheidsrechter voor het duel.

De heenwedstrijd tussen PAOK en Olympiakos op 3 maart werd gestaakt wegens ernstige ongeregeldheden. De Griekse autoriteiten wilden het bekertoernooi helemaal niet meer afronden maar onder druk van wereldvoetbalbond FIFA die dreigde met een schorsing van het nationale team, werden de laatste duels toch weer ingepland, met extra veiligheidsmaatregelen.

PAOK-Olympiakos zou woensdag worden gespeeld achter gesloten deuren. Landskampioen Olympiakos kreeg woensdag de zege toegewezen en speelt op 7 mei in de finale tegen AEK Athene.

PAOK riskeert zware sancties door de afzegging. De club begint de competitie volgend jaar wellicht met puntenaftrek en moet rekening houden met een hoge boete.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.