PSV bindt Brands tot 2020

PSV heeft vrijdag het contract met Marcel Brands opengebroken en verlengd tot de zomer van 2020. De oude verbintenis van de technisch manager liep volgend jaar af.

Brands werkt sinds 2010 bij PSV. Daarvoor werd hij kampioen met AZ. De oud-voetballer begon zijn loopbaan als technisch directeur bij RKC Waalwijk. Brands is naar eigen zeggen nog niet klaar bij de regerend kampioen uit Eindhoven. ,,Het is alweer een tijdje geleden dat Toon Gerbrands en de raad van commissarissen kwamen praten over een nieuw contract. Ik heb dat toen wat vooruitgeschoven, maar er sprak veel vertrouwen vanuit”, vertelde hij.

,,Voor mijn gevoel heb ik nog veel te doen bij deze club. Er komt opnieuw veel talent aan uit de jeugd en ik heb het hier uitstekend naar mijn zin. Ik mag bij de mooiste club van Nederland werken. Misschien komt het buitenland ooit nog, maar ik zal er niet om rouwen als het niet gebeurt.”

Algemeen directeur Gerbrands roemde de kwaliteiten van Brands. ,,Er heerst grote tevredenheid over zijn manier van werken. Hij heeft sinds zijn komst heel veel tijd en energie in de club geïnvesteerd. Nu, een paar jaar later, zien we daar de effecten van. De jeugdopleiding is dankzij hem en Art Langeler ontwikkeld, in scouting blinkt PSV uit en er staat een sterk eerste elftal. Dat en zijn kennis maakt Marcel één van de belangrijkste mensen binnen onze organisatie. PSV gaat nog lang profiteren van het fundament dat Marcel heeft gelegd.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.