PSV en Feyenoord willen eerste prijs

Helemaal klaar voor het nieuwe seizoen zijn PSV en Feyenoord nog niet. Maar zowel de kampioen uit Eindhoven als de winnaar van KNVB-beker uit Rotterdam belooft zaterdag vol voor de winst van de Johan Cruijff Schaal te gaan.

De jaarlijkse opening van het voetbalseizoen prijkt bij geen club bovenaan het lijstje met prioriteiten voor het nieuwe voetbaljaar. ,,Maar het is wel een prijs", stelde PSV-coach Mark van Bommel. ,,En die kan je al in één wedstrijd winnen. Hoe mooi is dat?¨

Robin van Persie, de nieuwe aanvoerder van Feyenoord, snapt ook niet waarom er soms wordt neergekeken op de Johan Cruijff Schaal. ,,In het buitenland had je dat ook met de supercup. Ik heb er één gewonnen met Arsenal en Manchester United. Ik vind het een grote prijs. PSV heeft het thuisvoordeel maar dat mag geen excuus zijn."

Bij PSV neemt Luuk de Jong de aanvoerdersband over van de vertrokken Marco van Ginkel. ,,Ik heb vier keer om deze prijs gevoetbald en vier keer gewonnen", weet hij. ,,Daarnaast is het een mooie wedstrijd om te zien hoe we er voor staan."

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.