PSV gaat voor laatste kans strijden

PSV strijdt zondag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle voor een laatste kans op de 23e landstitel. ,,Zolang we iets hebben om voor te vechten en te strijden, zullen we dat zeker doen'', beloofde trainer Phillip Cocu vrijdag na de voorlaatste training van zijn ploeg voor het slotduel van de competitie.

PSV prolongeert de titel vermoedelijk alleen als Ajax een misstap maakt bij De Graafschap. Het is namelijk onwaarschijnlijk dat de formatie uit Eindhoven in de laatste speelronde nog een nadelig verschil van zes treffers met de koploper uit Amsterdam goedmaakt. ,,Het is aan ons de taak om de wedstrijd tegen Zwolle te winnen en daar tot de laatste minuut het maximale uit te halen'', verwoordde Cocu zijn strijdplan.

PSV treft in PEC Zwolle een tegenstander die zich nog voor de play-offs voor Europees voetbal kan plaatsen. ,,Het is een ploeg die heel goed vanuit de reactie kan spelen. Ze hebben snelle buitenspelers en een sterk aanspeelpunt als spits'', omschreef Cocu de tegenstander uit Overijssel.

Voor Jorrit Hendrix komt het uitduel met PEC Zwolle te vroeg. Davy Pröpper keert terug van een schorsing.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.