PSV komt tweede 'probleemweek' rond corona wél goed door

PSV komt tweede 'probleemweek' rond corona wél goed door ANP

PSV is de tweede week met grote personele problemen vanwege het coronavirus uitstekend doorgekomen. Na de late zege in de Europa League van donderdag op Omonia Nicosia (1-2), versloeg de ploeg van trainer Roger Schmidt zondag ADO in de eredivisie op eenvoudige wijze: 4-0. De eerste 'probleemweek' rond het coronavirus verliep met nederlagen tegen Granada (1-2) en Vitesse (2-1) een stuk minder succesvol.

Als het aan PSV had gelegen, was de wedstrijd zondag niet doorgegaan. Jorrit Hendrix en derde doelman Vincent Müller voegden zich zaterdag bij de grote groep coronagevallen. Denzel Dumfries, Cody Gakpo, Pablo Rosario, Joël Piroe, Maxime Delanghe, Timo Baumgartl en Nick Viergever zijn vanwege het virus al wat langer afwezig.

PSV speelt deze periode drie wedstrijden per week. Algemeen directeur Toon Gerbrands en trainer Roger Schmidt waren zondag niet te spreken over het optreden van de KNVB, dat PSV zondag tegen het einde van de ochtend liet weten dat er gewoon gevoetbald moest worden. PSV had zaterdagavond contact gezocht en is van mening dat als de regels rond het coronavirus zo duidelijk zijn, de KNVB wel eerder duidelijkheid had kunnen geven.

Penalty

Naast de vele afwezigen koos Schmidt er ook voor bepaalde spelers maar één helft te laten spelen. De Duitse linkerverdediger Philipp Max en Noni Madueke waren wat vermoeid en deden tegen ADO alleen de tweede helft mee. Donyell Malen, nog niet heel lang terug na een zware blessure, en Mohamed Ihattaren mochten in de rust in de kleedkamer achterblijven.

PSV leidde op dat moment met 1-0 en mocht scheidsrechter Jochem Kamphuis daarvoor dankbaar zijn. Aanvaller Eran Zahavi ging na een kwartier spelen in het zestienmetergebied zelf naar de grond. De videoscheidsrechter riep Kamphuis naar de kant om de beelden te bekijken, maar de arbiter bleef bij zijn eerder genomen beslissing. Zahavi benutte de strafschop: 1-0. Vorige week voelde PSV zich bij Vitesse (2-1 verlies) nog benadeeld toen scheidsrechter Bas Nijhuis in blessuretijd juist het besluit om PSV een penalty te geven terugdraaide na het zien van herhalingsbeelden.

Snelle treffer

PSV liet na om verder uit te lopen. Vooral Malen was voor het doel niet helemaal scherp.

Na rust viel de tweede treffer alsnog snel. Madueke schoot de bal laag geplaatst in de hoek: 2-0. Dat gaf PSV de gelegenheid wat rustiger aan te doen en krachten te sparen voor het duel met PAOK Saloniki van donderdag. Ryan Thomas en opnieuw Madueke zorgden in de slotfase nog voor 3-0 en 4-0.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu