PSV op zoek naar vorm en bonuspunt in Madrid

Op bezoek bij de verliezend finalist van de vorige editie van de Champions League gaat PSV woensdagavond op zoek naar een bonuspunt. Een goed resultaat tegen Atlético Madrid in stadion Vicente Calderón zou de kampioen van Nederland dichter bij een derde eindklassering in de poule en een ticket voor de Europa League na de winterstop helpen.

Na vier wedstrijden en slechts één winstpuntje kan PSV niet meer zoals vorig seizoen overwinteren in de koningsklasse van het Europese clubvoetbal. Het elftal van trainer Phillip Cocu strijdt nog wel met FK Rostov, dat vooralsnog eveneens op één puntje is blijven steken, om een derde plaats. Ongeacht de uitslag tegen Atlético valt de beslissing in dat gevecht op 6 december als de concurrent uit Oekraïne te gast is in het Philips-stadion.

Voor de geblesseerde Joshua Brenet, Andrés Guardado, Jorrit Hendrix en Jürgen Locadia komt de uitwedstrijd tegen Atlético nog te vroeg. Zij missen de laatste wedstrijd van een Nederlandse club in het imposante Vicente Calderón, dat na dit seizoen wijkt voor nieuwbouw.

PSV steekt allesbehalve in grootse vorm, gelet op slechts twee overwinningen in de laatste zes eredivisieduels. De beoogde topschutter Luuk de Jong wacht al meer dan negen duels op rij op een treffer. Toch blikte trainer Cocu dinsdag vlak voor de laatste training positief vooruit naar de vijfde groepswedstrijd in de Champions League. ,,Je moet kijken of je juist in een moeilijke situatie dit soort wedstrijden aan kan grijpen om uit een moeilijke fase te komen'', filosofeerde hij.

,,Wij zullen kijken of we er een gelijkspel of meer uit kunnen slepen'', vervolgde Cocu. ,,Want we willen door naar de Europa League.'' Zijn collega Diego Simeone beschikt over een fitte selectie. Het is echter niet uitgesloten dat de fanatieke oefenmeester uit Argentinië enkele dragende spelers rust gaat geven.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.