PSV pakt record op Woudestein

PSV heeft zaterdagavond een nieuw eredivisierecord gevestigd door op bezoek bij Excelsior de dertiende uitwedstrijd op rij te winnen. De Rotterdammers, die een historisch goede start van het seizoen meemaken, moesten de meerdere erkennen in de regerend landskampioen: 1-3.

Het duel op Woudestein begon met ophef door spreekkoren vanuit het bezoekersvak. De PSV-aanhang was duidelijk nog niet vergeten dat scheidsrechter Danny Makkelie in de spannende slotfase van het afgelopen seizoen een omstreden penalty gaf aan Ajax, waardoor de Amsterdammers tot de laatste dag van de competitie de beste papieren hadden om de landstitel te pakken. Makkelie greep in en legde de wedstrijd kort stil. De spreekkoren stopten niet helemaal maar werden na waarschuwingen wel aangepast.

PSV nam in Rotterdam het initiatief, maar had wederom moeite met het verzilveren van de kansen. Uitgerekend Luciano Narsingh, die de belichaming is geworden van de problemen van de landskampioen om het net te vinden, opende na 21 minuten de score. De vleugelspits klopte doelman Tom Muyters en scoorde voor het eerst dit eredivisieseizoen na een goede steekpass van Bart Ramselaar.

Verrast

Makkelie maakte zich vijf minuten later nog minder populair bij de Eindhovense aanhang omdat hij een strafschop toekende aan Excelsior. PSV-verdediger Jetro Willems werd verrast door een uitbraak van Kevin Vermeulen. De linksback gebruikte handen en voeten om zijn tegenstander uit te schakelen en Makkelie wees naar de stip. De strafschop werd benut door Luigi Bruins.

De bezoekers mochten toch gaan rusten met een voorsprong. Op slag van rust kopte Luuk de Jong uit een vrije trap van Andrés Guardado raak.

Spannend

In de tweede helft beleefde PSV enkele hachelijke momenten voor het eigen doel, maar de gelijkmaker viel niet. De ploeg van Cocu was zelf ook minder dreigend richting het doel van de Kralingers en zo bleef de wedstrijd lang spannend. De eindstand werd bepaald in de slotfase via een eigen doelpunt van Hicham Faik, afgedwongen door Davy Pröpper.

Met de dertiende uitzege op rij breekt PSV het eigen record uit 1988. Op bezoek bij Willem II op 21 november 2015 liet de club voor het laatst op vreemde bodem punten liggen in de competitie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.