PSV rekent ook af met Vitesse

PSV heeft dinsdagavond met succes de volgende horde genomen in de strijd om het landskampioenschap. De missie na de verloren topper tegen Ajax op 20 maart was om de laatste zes wedstrijden van het seizoen op rij te winnen. Met de overwinning dinsdag voor eigen publiek op Vitesse (2-0) staat PSV op vier en zijn er nog twee zeges nodig om aanspraak te maken op titelprolongatie.

De ploeg van trainer Phillip Cocu kreeg weliswaar voor de derde keer op rij geen treffer tegen, maar liet ook veel grote kansen liggen om het mogelijk cruciale doelsaldo op te krikken.

PSV domineerde het duel met Vitesse en toonde vooral in de eerste twintig minuten van de eerste helft de wil om snel af te rekenen met de tegenstander. Jeffrey Bruma kopte een vrije trap van Stijn Schaars binnen, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Direct erna kwam PSV alsnog op voorsprong toen Davy Pröpper werd bediend door Santiago Arias. De middenvelder kreeg alle ruimte om fraai in de verre hoek te schieten van het doel achter zijn voormalig ploeggenoot en vriend Eloy Room. De keeper moest niet veel later nog twee keer in actie komen op schoten van Arias en Luciano Narsingh.

Vitesse bood meer weerstand in het tweede deel van de wedstrijd. Met een belangrijke ingreep van Jeffrey Bruma op een schot van Milot Rashica na slecht uitverdedigen door Santiago Arias, bleef PSV op de been.

Pröpper en Marco van Ginkel (ook met een verleden bij Vitesse) kregen enorme kansen om het duel te beslissen, maar zij misten.

Uitgerekend de net ingevallen Maxime Lestienne luidde de bevrijdende tweede treffer in. De Belg, die veel tegenslag kende sinds zijn komst naar PSV, werd op de rand van het strafschopgebied neergehaald door Kevin Diks en scheidsrechter Pieter Vink legde de bal op de stip. Luuk de Jong bleef koel en schoot raak uit de penalty.

Kansen op de derde treffer werden in de slotfase nog gemist door De Jong en Narsingh.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.