PSV start met middenvelders Mauro Júnior en Thomas als backs

PSV start met middenvelders Mauro Júnior en Thomas als backs ANP

PSV begint de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag zondag met middenvelders op de posities van rechter- en linkerverdediger. De Braziliaan Mauro Júnior is aan de rechterkant de vervanger van aanvoerder Denzel Dumfries, die vanwege het coronavirus nog steeds ontbreekt. De Nieuw-Zeelander Ryan Thomas neemt aan de linkerkant de plek in van de Duitse Philipp Max. Max krijgt van trainer Roger Schmidt rust vanwege het drukke programma van PSV.

De plek van Thomas die op het middenveld vrijkomt, wordt ingenomen door Adrian Fein. De Duitser moet samen met Ibrahim Sangaré zorgen voor de controle. Mario Götze en Mohamed Ihattaren nemen de twee posities aan de zijkanten in.

Donyell Malen, die donderdag in de Europa League twee keer scoorde tegen Omonia Nicosia, krijgt in de voorhoede ondersteuning van Eran Zahavi. Zahavi mocht tegen Nicosia niet meedoen omdat hij vanwege een eerdere positieve coronatest niet welkom was op Cyprus. Zahavi vervangt Noni Madueke, die net als Max wegens vermoeidheidsklachten op de bank start.

PSV wilde de wedstrijd tegen ADO vanwege vele coronagevallen uitstellen, maar kreeg daar van de KNVB geen toestemming voor.

Opstelling PSV: Mvogo; Mauro Júnior, Teze, Boscagli en Thomas; Götze, Sangaré, Fein en Ihattaren; Malen en Zahavi.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu