PSV-trainer Schmidt: het is vooral lastig voor mijn spelers

PSV-trainer Schmidt: het is vooral lastig voor mijn spelers ANP

PSV-trainer Roger Schmidt moest ook zondag weer even puzzelen om tot een zo goed mogelijke opstelling voor PSV te komen. De Eindhovenaren missen tegen ADO Den Haag opnieuw veel spelers vanwege het coronavirus. De voorbije twee weken was dat ook al het geval tegen Granada, Vitesse en Omonia Nicosia.

"Deze wedstrijd is niet zozeer lastig voor mij, dat is het vooral voor mijn spelers", zei Schmidt voor aanvang van het duel. "Zij voetballen veel wedstrijden deze dagen. Natuurlijk zijn we blij dat we zoveel wedstrijden mogen spelen, want we willen ons ook in Europa laten zien. Maar als we zo'n smalle selectie hebben als nu, moet bijna iedereen vandaag ook weer de volle negentig minuten spelen. Het is moeilijk voor de spelers om in zo'n korte tijd goed te herstellen. Tussen de wedstrijd van donderdag en zondag zit gewoon heel weinig tijd. We doen ons best, net als donderdag."

Schmidt houdt Philipp Max vanwege vermoeidheidsklachten op de bank. Ook Noni Madueke kan wat rust gebruiken en is ook reserve. "Max is erg moe. Hij heeft veel gespeeld, ook donderdag tot het einde. Ik denk dat het voor hem goed is vandaag rust te pakken. Misschien moet hij er de tweede helft of het laatste half uur alsnog in, want Mauro Júnior is ook niet helemaal fit. We moeten voorzichtig zijn met onze spelers. Het wisselen wordt vandaag weer een uitdaging", aldus Schmidt, die met PSV van de KNVB geen toestemming kreeg het duel met ADO uit te stellen.

PSV won de uitwedstrijd tegen Omonia Nicosia in de Europa League donderdag in blessuretijd (1-2). Schmidt: "Dat heeft ons wel een 'boost' gegeven. Tot het laatst hebben we er alles aan gedaan de overwinning te pakken. We verdienden de overwinning ook."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu