PSV trapt af met kleine zege

PSV heeft zaterdag het nieuwe seizoen afgetrapt met een kleine zege op de amateurs van VV Dongen (3-1). Gastón Pereiro, Jürgen Locadia en debutant Matthias Verreth scoorden voor de kampioen uit Eindhoven.

Bij PSV ontbraken de meeste internationals. Luuk de Jong, Jeroen Zoet, Luciano Narsingh, Jetro Willems, Santiago Arias, Héctor Moreno en Andrés Guardado kregen nog geen speeltijd. Trainer Phillip Cocu gunde in de tweede helft veel jeugdspelers een kans. De achttienjarige Verreth tekende in de slotfase voor het laatste doelpunt. De zeventienjarige Dante Rigo maakte eveneens zijn officieuze debuut.

Nicolas Isimat-Mirin liet zich in de eerste helft geblesseerd vervangen. Hij vertelde na afloop lichte knieklachten te hebben. Voor hem kwam Stijn Schaars in het veld. De contractloze middenvelder traint nog met PSV mee omdat hij nog geen nieuwe club heeft gevonden. Trainer Cocu vertelde dat hij de komende dagen geen nieuwe spelers verwacht. Guardado en Moreno worden op 10 juli in Eindhoven weer verwacht na hun deelname aan de Copa América, Arias twee dagen later.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.