Paralympische Spelen officieel van start

De vijftiende Paralympische Spelen in Rio de Janeiro zijn officieel begonnen. Met het ontsteken van de Paralympische vlam werden de Spelen feestelijk geopend.

Rond 23.15 uur startte de openingsceremonie in het Maracanã-stadion. Tijdens de vlaggenparade werden alle 160 deelnemende landen voorgesteld aan het publiek.Marlou van Rhijn droeg de Nederlandse vlag het stadion binnen.De atlete,vier jaar geleden in Londen winnares van de 200 meter en de nummer twee op de 100 meter,is een van de 126 Nederlandse sporters die in actie komen in Rio.

De openingsceremonie van de Paralympische Spelen was een spektakel van zang, dans en vuurwerk. Het enthousiaste publiek reageerde uitbundig tijdens de openingsspeech van Sir Phillip Craven, de voorzitter van het Internationaal Paralympisch Comité. Craven prees het Braziliaanse volk, alle vrijwilligers en de spirit van de Spelen.

De Braziliaanse president Michel Temer kreeg geen positieve bijval van de Braziliaanse toeschouwers. Onder luid boegeroep verklaarde hij de Paralympische Spelen voor geopend.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.