Spits Paul Gladon van FC Emmen verloor een week geleden zijn vader, maar stond gisteren tegen Ajax weer op het veld. Mét een reden: „Dat zou hij ook gewild hebben.”

De avond na de 3-1 overwinning op Heracles Almelo krijgt Paul Gladon een telefoontje dat hij nooit meer zal vergeten. Zijn vader is zojuist overleden aan een hartaanval. Nieuws waarvan je hoopt en denkt het nooit mee te maken. „Na de zege op Heracles belde hij mij nog heel blij en trots op”, vertelt de spits van FC Emmen. „Als je diezelfde avond nog wordt gebeld met het nieuws dat-ie is overleden, stort je wereld heel even in. Ik kon het niet geloven, leefde de gehele vorige week in een bepaalde roes.”

Toch besloot Gladon zich gisteren, een dag na de begrafenis, bij zijn teamgenoten te voegen voor de wedstrijd tegen Ajax. „Ik wilde erbij zijn. Dat zou hij ook gewild hebben. Daarom heb ik dat gedaan. Het is tegelijkertijd ook een soort afleiding van wat er deze week is gebeurd, maar dat maakt de pijn niet minder. Toch moet je door. Mijn vader zou niet willen dat ik in een hoekje zou gaan zitten huilen. Ik ben ook blij dat ik minuten mocht maken. Ik denk dat hij dat mooi zou hebben gevonden.”

‘Dat is met geen woorden te beschrijven’

Hoewel hij nog maar drie maanden geleden in Emmen arriveerde, heeft Gladon veel steun aan zijn teamgenoten en de staf. Een deel van hen reisde afgelopen vrijdag met de spelersbus af naar het condoleancemoment. „Dat is met geen woorden te beschrijven, echt geweldig. Het geeft aan hoe de club FC Emmen en deze groep in elkaar zitten. Ik denk niet dat dit overal gebeurt, maar hier bij Emmen gebeurt het wel. Het zijn dingen die voor altijd in je hart blijven zitten.”

Gladon zegt het allemaal net na de met 4-0 verloren wedstrijd tegen Ajax, waarin hij in de 73ste minuut Kerim Frei mocht aflossen. „Ongelooflijk” en „verschrikkelijk” waren de eerste woorden die uit zijn mond kwamen om het verlies van zijn vader te omschrijven. „De begrafenis zaterdag was mooi, een goede manier om het verlies een plek te kunnen geven. We moesten het wegens corona klein houden, maar ik denk dat mijn vader dat ongeacht de pandemie anders ook had gewild.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen
FC Emmen