Pechstein met 'jeugdploeg' naar EK allround

Claudia Pechstein voert een 'jeugdploeg' aan die Duitsland zal vertegenwoordigen tijdens de EK allround op de schaatsbaan van Minsk (9-10 januari). De 43-jarige routinier gaat naar Wit-Rusland in gezelschap van Leia Behlau (19), Felix Maly (21) en Jonas Pflug (23). Dat heeft bondscoach Helge Jasch maandag bekendgemaakt. Patrick Beckert ontbreekt in de selectie wegens een ontstoken enkel.

Behlau debuteerde in maart bij de WK allround in Calgary. De schaatsster uit Erfurt stelde haar plek bij de vrouwen naast de 25 jaar oudere Pechstein veilig tijdens kwalificatiewedstrijden in Inzell. Ook Maly en Pflug hebben internationaal nog weinig ervaring. De laatste won afgelopen weekeinde tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen de 5000 meter in de B-groep.

,,Het is zinvol die jongelui in het wedstrijdseizoen een aantrekkelijk toernooi te bieden'', lichtte Jasch zijn keus toe. ,,Ze moeten zich kunnen testen tegen de Europese top.'' Het talentvolle trio heeft zich niet kunnen plaatsen voor de WK afstanden in Kolomna (11-14 februari).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.