Pedrosa breekt sleutelbeen in Japan

De Spaanse motorcoureur Dani Pedrosa moet de Grand Prix van Japan zondag op het circuit van Motegi aan zich voorbij laten gaan. Hij ging vrijdag tijdens de tweede trainingssessie op zijn Honda hard onderuit. Artsen stelden later in het medisch centrum een breuk in zijn rechtersleutelbeen vast. Hij zal in Spanje een operatie moeten ondergaan. Voor de thuisrace heeft Honda de Japanse testrijder Hiroshi Aoyama aangewezen als vervanger.

Pedrosa mist mogelijk ook de komende races in Australië en Maleisië. In het WK-klassement van de MotoGP staat hij vooralsnog vierde. ,,Ik ben uiteraard zeer teleurgesteld over wat er is gebeurd'', liet Pedrosa weten. ,,Motegi is één van mijn favoriete circuits. Nu mag Hiro het laten zien voor eigen publiek. Ik wens hem veel succes. Zelf wil ik zo snel mogelijk weer op mijn machine stappen.''

Pedrosa was vrijdag niet de enige rijder die van zijn motor tuimelde. Ook zijn team- en landgenoot Marc Márquez ging onderuit. De leider in het WK-klassement kon de training daarna echter ongedeerd hervatten.

De Ier Eugene Laverty moest na zijn crash aan het einde van de oefensessie per brancard naar de medische post worden gebracht. Nader onderzoek wees uit dat de fysieke schade bij de coureur van Ducati meeviel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.