Pedrosa naar Racing Day met snelheidskanon

MotoGP-coureur Dani Pedrosa kom op 7 augustus naar Assen om de Gamma Racing Day op te luisteren met twee demonstraties.

De drievoudig wereldkampioen uit Spanje zal die dag zijn snelle Honda RC213V-fabrieksmotor op het Drentse asfalt laten brullen. Pedrosa is de eerste wereldster die organisator Lee van Dam presenteert voor het spraakmakende demoprogramma van de Racing Day.

De uit het Noord-Spaanse Sabadell afkomstige Pedrosa boekte in zijn carrière 51 Grand Prix-overwinningen, waarvan 28 in de ‘Koningsklasse’ MotoGP. Voor de Racing Day is zijn komst een unicum, want nog nooit maakte een coureur met zoveel Grand Prix-overwinningen op zijn naam deel uit van het demonstratieprogramma van de gratis te bezoeken racedag. Pedrosa heeft na Valentino Rossi en Jorge Lorenzo van de actieve coureurs het grootste aantal overwinningen in de ‘koningsklasse’ op zijn naam staan.

Pedrosa’s eerste WK-zege boekte hij op 29 juni 2002 tijdens de TT in Assen. De Repsol Honda RC213V- fabrieksmotor die hij in augustus mee zal nemen is een meer dan 240 pk sterke prototype racer, die in staat moet worden geacht om topsnelheden van bijna 350 kilometer per uur te behalen. Alleen al het opwarmen van dit 1000cc 4-cilinder MotoGP-kanon, waarschijnlijk de meest kostbare racemotor ter wereld, is volgens de organisatoren een attractie op zich.

Het Repsol Honda team domineerde met australiër Mick Doohan jarenlang de ‘koningsklasse’ van het wereldkampioenschap. In het ‘MotoGP-tijdperk’ won het team de wereldtitel met Valentino Rossi (2002 en 2003), Nicky Hayden (2006) en recent met Marc Márquez (2013 en 2014).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.