Pekelder Boys en MOVV in evenwicht

Pekelder Boys en MOVV hielden elkaar met 1-1 goed in evenwicht op het veld in Boven Pekela. Na de afstraffing van een week eerder tegen HSC, herstelde de thuisploeg zich knap.

Met veel strijd en inzet werd het over meer individuele kwaliteiten beschikkende MOVV bestreden. MOVV dacht in een bijzonder traag tempo de wedstrijd te kunnen bepalen, maar kreeg bijna de deksel op de neus. Koos Kuiper schoot Pekelder Boys op voorsprong, terwijl Danny Blaauw op slag van rust uit een strafschop voor de gelijkmaker zorgde.

Na de pauze kreeg de thuisploeg een aantal grote kansen om opnieuw op voorsprong te komen. Maar oog in oog, met de al na vijf minuten in het doel gekomen, linksback Bart Groenewold, ging het telkens mis. De ‘keeper’ hield telkens zijn doel schoon.

Ondanks het zwakke spel kreeg MOVV in de slotfase, toen Pekelder Boys naar adem hapte nog een aantal kansen om met drie punten van het veld te stappen. Maar zowel Gerhard Offringa, die bepaald zijn dag niet had, als Aaron Sportel stuitten op keeper Robbert Zuur.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.