Pelikaan S wint eenvoudig van Appingedam

Pelikaan S was een maatje te groot voor Appingedam. Met tien man wonnen de Oostwolders met 4-0. Fc Grootegast haalde tegen Friese Boys de dubbele cijfers: 11-0.

Pelikaan S ging op bezoek bij Appingedam. Op voorhand leek het een lastig duel voor de mannen van John de Hoop, maar na een 2-0 ruststand liep Pelikaan S eenvoudig uit naar 4-0. In de tweede helft speelden de Oostwolders lange tijd met tien man, nadat Joni Assouline een rode kaart kreeg vanwege natrappen. Appingedam speelde de man-meersituatie slecht uit en verzuimde te profiteren van het overtal. Freddy de Grooth en Johannes Huisman scoorden in de eerste helft. Na de thee waren wederom De Grooth en Petrit Hoxhaj trefzeker. Pelikaan S gaat de winterstop in als tweede. Appingedam is na een matige serie gezakt naar de vijfde plaats.

In 3B liet Fc Grootegast geen spaan heel van Friese Boys. Na een snelle rode kaart voor de Friese goalie maakte Friese Boys geen schijn van kans: 11-0. Grote man aan de zijde van de koploper was Jeroen Beerlings. De goalgetter scoorde maar liefst vijf keer. Fc Grootegast sloot met de monsterzege het kalenderjaar in stijl af. Voor de winterkampioen was het sowieso een mooi weekend, want naaste achtervolger Marum liet punten liggen tegen Dokkum.

Marum leed kostbaar puntenverlies tegen Dokkum. (1-1) In een attractieve wedstrijd nam Marum de leiding. Met een knappe kopbal zorgde Marc Boonstra voor de openingstreffer. Dokkum kwam op gelijke hoogte via Martijn Jongeling. In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Door het puntenverlies ziet de equipe van Marcel Poll Fc Grootegast verder uitlopen. Marum gaat de winterstop in als tweede met 28 punten. Fc Grootegast voert de lijst aan met 31 punten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.