Pellegrini maakt zich niet druk om Guardiola

Trainer Manuel Pellegrini van Manchester City maakt zich niet druk om alle speculaties over Pep Guardiola. De Spaanse trainer vertrekt na dit seizoen bij Bayern München en het is een publiek geheim dat Manchester City zijn volgende bestemming wordt. De leiding van de Engelse club, met daarin enkele Catalaanse vrienden van Guardiola, wil dat voorlopig echter niet bevestigen.

,,Als de tijd rijp is, krijg ik ongetwijfeld iets te horen over mijn toekomst'', zei Pellegrini woensdag. ,,Op dit moment ben ik daar niet mee bezig.'' De 62-jarige Chileen verlengde in augustus zijn doorlopende contract bij de 'Citizens' met een jaar, tot medio 2017. De voormalige trainer van onder meer Real Madrid en Málaga leidde Manchester City in zijn eerste seizoen (2013-2014) meteen naar de landstitel en dit jaar doet zijn ploeg weer mee om het Engelse kampioenschap. De lichtblauwe formatie staat derde in de Premier League en bereikte de achtste finale van de Champions League, waarin Dinamo Kiev de tegenstander is.

Ondanks het positieve tussenrapport van Pellegrini lonkt de leiding van City, met daarin de Catalanen Ferran Soriano en Txiki Begiristain, nadrukkelijk naar Guardiola. ,,Pep is een van de beste trainers ter wereld, logisch dat veel clubs hem willen hebben'', zei Pellegrini. ,,Maar onder mij scoort City meer dan ooit. Als we kampioen worden, kan ik persoonlijk zeer tevreden zijn. Maar goed, iedere eigenaar heeft het recht het beste voor zijn club te zoeken.''

Volgens diverse media in Engeland en Duitsland heeft Guardiola voor volgend seizoen al een contract bij Manchester City op zak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.