Periodetitel voor ACV na zege op Flevo Boys

Dankzij een 2-1 overwinning op bezoek bij Flevo Boys haalde ACV de eerste periode binnenboord. De thuisclub miste in de slotminuut vanaf de stip de ultieme kans op de gelijkmaker.

Na zo’n twintig minuten speeltijd mocht Timon Rorije voor de eerste keer de bal op de stip leggen. ACV-verdediger John van Dalen had even daarvoor hands gemaakt. Het buitenkansje werd benut.

Al snel kopte Saber Hendriks de Assenaren uit een corner op gelijke hoogte. Vervolgens kreeg Willem de Jong in de tweede helft de handen op elkaar met een loeiharde volley.

Het geluk zat hem voor ACV in de staart van de wedstrijd. Na opnieuw een handsbal legde Rorije andermaal aan vanaf elf meter, maar ditmaal schoot hij de bal tegen de paal. Door de drie punten blijft ACV koploper en mag de ploeg via de periodewinst sowieso meedoen aan de nacompetitie.

Oranje-Nassau

Oranje-Nassau kende een mindere middag. Staphorst nam na rust een 3-0 voorsprong en leek af te stevenen op de overwinning, toen Ibrahim Sillah en Ifaeyi Gorissen de spanning terugbrachten. Martijn Brakke besliste alsnog de wedstrijd namens de gastheren. Oranje-Nassau heeft nu veertien punten uit tien wedstrijden en staat daarmee in de middenmoot.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.