Perisic verheugt zich op finale tegen Frankrijk

Met de gelijkmaker en de assist bij de winnende goal van Mario Mandzukic in de verlenging (2-1) was Ivan Perisic de belangrijkste man van Kroatië in de WK-thriller tegen Engeland.

De 29-jarige aanvaller van Internazionale werd dan ook tot 'man van de wedstrijd' uitgeroepen door de vakjury. ,,Ik ben nu even de gelukkigste man op aarde”, jubelde hij in Moskou ver na afloop.

Droom komt uit voor Perisic

,,Met Frankrijk als tegenstander in de WK-finale komt mijn droom uit. Ook mijn moeder wilde dit ontzettend graag. Ongelooflijk dat onze wens nu werkelijkheid wordt.”

Perisic heeft een band met Frankrijk. Als tiener leefde en voetbalde hij twee jaar in Sochaux. De doelgerichte spits is daardoor ook de Franse taal machtig.

Perisic was een jaar of negen toen hij op de televisie zag hoe Kroatië in de halve finale van het WK in 1998 van Frankrijk verloor (1-2). ,,Ik zat destijds in mijn Kroatische shirt als groot fan voor de tv. Zondag sta ik op het veld in de WK-finale, uitgerekend tegen Frankrijk. Mooier kan het niet voor mij.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.