Peter Bosz nieuwe trainer Ajax

Peter Bosz is de nieuwe trainer van Ajax. De huidige coach van Maccabi Tel Aviv heeft een contract voor drie jaar ondertekend. Hij volgt bij de Amsterdamse club de vertrekkende hoofdtrainer Frank de Boer op.

Bosz sloot dinsdagavond het seizoen in Israël af met een nederlaag in de bekerfinale (0-1 tegen Maccabi Haifa). Daarna kwam zowel Ajax als Maccabi Tel Aviv met het nieuws over zijn benoeming in Amsterdam naar buiten. De geruchten gingen in Israël en Nederland al enige tijd rond dat Ajax voor Bosz had gekozen als opvolger van De Boer. De betrokken partijen wilden echter pas na de laatste wedstrijd van het seizoen van Maccabi zijn aanstelling officieel bekendmaken.

Bosz stapte begin dit jaar van Vitesse over naar Maccabi Tel Aviv. De 52-jarige trainer ondertekende bij de club van technisch directeur Jordi Cruijff een contract voor anderhalf jaar. Beide clubs meldden dinsdagavond tevens dat er een akkoord was bereikt over de overgang van Bosz, die met zijn ploeg afgelopen zaterdag als tweede eindigde in de Israëlische competitie.

Presentatie

Ook assistent-trainer Hendrie Krüzen (51) verhuist van Maccabi Tel Aviv naar Ajax. Hij tekende eveneens voor drie seizoenen en was eerder ook bij Heracles Almelo en Vitesse assistent van Bosz.

Bosz begint bij Ajax met de A-selectie op 27 juni aan het nieuwe seizoen. Op die dag is in de Amsterdam ArenA ook zijn presentatie.

Aanvallend

Directeur Edwin van der Sar sprak dinsdagavond zijn grote vertrouwen uit in de nieuwe hoofdtrainer. ,,Met Peter Bosz denken wij een trainer in huis te hebben gehaald die onze talentvolle selectie nog beter kan maken. De clubs die hij trainde speelden onder hem altijd technisch verzorgd en aanvallend voetbal en dat past bij Ajax. Peter is ervaren en heeft een duidelijke visie. Wij zijn erg tevreden met het feit dat hij naar Ajax komt.''

Bosz was tussen 1981 en 1999 als hardwerkende middenvelder onder meer actief voor Vitesse, Feyenoord en NAC Breda. Als trainer was de achtvoudige international werkzaam bij AGOVV, De Graafschap en Heracles Almelo (twee keer) voordat hij in 2013 aan de slag ging bij Vitesse. Tussen 2006 en 2009 fungeerde Bosz als technisch manager bij Feyenoord.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.