Pieter Huistra vertrekt na een jaar bij Iwaki FC

Oud-trainer van FC Groningen Pieter Huistra stopt na een jaar bij de Japanse club Iwaki FC. ,,Ik verleng mijn contract niet omdat ik weer op een hoger niveau wil trainen”, zegt Huistra.

De voormalig trainer van FC Groningen (2010-2012) begon in januari aan zijn klus bij het ambitieuze Iwaki FC, dat in december vorig jaar werd opgericht.

De club moest hierdoor starten in de laagste voetbalcompetitie van Japan. Toch is er veel mogelijk – ook op financieel gebied. Iwaki is namelijk een project van de distributeur van onder meer het sportkledingmerk Under Armour en wil de komende seizoenen doorstoten naar de J-League.

,,Het is een bijzonder jaar geweest, waarbij we de club op de kaart hebben gezet”, zegt Huistra, voor wie De Graafschap in 2013 zijn laatste klus in Nederland was. ,,Met jonge jongens van de high school en universiteit zijn we gepromoveerd. Ook wat faciliteiten betreft, heeft de club een flinke stap vooruit gezet. Ik kijk met veel genoegen terug op dit jaar, maar wil graag weer op een hoger niveau werken. Dat kan in Nederland zijn, maar ook elders.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.