Pijnlijke nederlaag FC Emmen

Het was een slechte week voor FC Emmen. Met een numerieke meerderheid verspeelde het maandagavond in de laatste minuut twee punten tegen FC Eindhoven (1-1) en vrijdagavond leverde het in de Jens Vesting drie punten in tegen MVV Maastricht, 2-3. Met als directe resultaat uitschakeling voor de tweede periodetitel. De Drenten raakten bovendien achterop bij de koplopers in de Jupiler League.

FC Emmen was in de eerste helft de betere ploeg, maar MVV nam na een half uur de leiding. Luca Polizzi passeerde Dennis Telgenkamp met een diagonaal afstandschot en even daarna maakte Polizzi er ook meteen maar 2-0 van. Beide keren mocht de doelpuntenmaker ongehinderd uithalen. Nadat Santiago Palacios de bal in eigen doel had gewerkt mochten de noorderlingen weer hopen, maar een kwartier voor tijd bracht Stef Peeters de marge van een verschil van twee doepunten terug op het bord.

In de laatste minuut van de blessuretijd scoorde Erixon Danso weliswaar nog de 2-3, maar daar bleef het bij. FC Emmen leed niet alleen een pijnlijke, maar ook een verdiende nederlaag.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.