Pirelli mag bredere banden testen

Bandenleverancier Pirelli heeft officieel goedkeuring gekregen voor een uitgebreid testprogramma van de nieuwe, bredere banden die vanaf 2017 hun intrede doen in de Formule 1.

Directeur Paul Hembéry van het bedrijf zette maandag nog de boel op scherp en dreigde zelfs het contract met de Formule 1 in te leveren als zijn eisen niet zouden worden ingewilligd. ,,We kunnen ons werk zo niet doen. Er is ons gevraagd grote veranderingen door te voeren in de banden. Testen is daar een noodzakelijk onderdeel van.''

De internationale autosportfederatie FIA gaf woensdag het verlossende woord. Pirelli mag dit jaar en ook de volgende twee jaren specifiek met de nieuwe banden testen en krijgt daar extra dagen voor. Zowel de voor- als achterbanden van de formule 1-bolides worden flink breder en de FIA ziet in dat uitvoerig testen van het rubber essentieel is.

De Formule 1 plant voor 2017 grote veranderingen in het uiterlijk van de bolides, zodat deze nog sneller worden. Bredere banden zijn wezenlijk onderdeel van die vernieuwingen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.