Platini met applaus uitgeluid

Onder daverend applaus heeft Michel Platini woensdag afscheid genomen van de UEFA. De afgezette Franse voorzitter van de Europese voetbalbond hield een toespraak voorafgaand aan de verkiezingen voor zijn opvolger in Athene.

Platini benadrukte tegenover afgevaardigden van 55 voetbalbonden dat hij een schoon geweten heeft. ,,Ik heb geen fouten gemaakt", zo doelde hij op een dubieuze betaling van bijna 2 miljoen euro van Sepp Blatter, die hem zijn baan kostte. ,,Ik wil iedereen bedanken die me de afgelopen maanden heeft gesteund. En ik koester geen rancune tegenover de mensen die dat niet hebben gedaan."

,,Ik hou van voetbal. Voetbal is mijn leven", zei Platini. ,,Voetbal is universeel en moet beschermd en gepromoot worden. Ik bedank iedereen voor de samenwerking tijdens de afgelopen negen jaar. Ik ben trots en denk dat we goed hebben gewerkt. Wie me ook mag opvolgen, ik wens hem veel succes."

Platini sprak als eerste op het congres van de UEFA in Athene, dat wordt afgesloten met de verkiezingen voor zijn opvolger. Michael van Praag en de Sloveen Alexander Ceferin zijn de kandidaten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.