Platini voelt zich beschadigd

Michel Platini snapt niets van alle commotie over de betaling van 1,8 miljoen euro die hij in 2011 van de FIFA heeft ontvangen. ,,Ik ben zwaar beschadigd en word nu door de media in dezelfde hoek geduwd als Sepp Blatter. De hoek van corruptie", liet hij dinsdag aan Franse journalisten weten. ,,Ik heb werk verricht en daarvoor een factuur gestuurd. Die is betaald en daarover heb ik belasting betaald."

Platini werd maandag voor acht jaar geschorst door de ethische commissie van de FIFA. Hij snapt niet waarom de wereldvoetbalbond niet eerder een onderzoek naar de bewuste betaling aan hem is gestart. ,,Na vier jaar zijn ze ineens wakker geworden bij de Zwitserse rechtbank. In het jaar waarin een nieuwe president van de wereldvoetbalbond gekozen moet worden en bij een verkiezing waarbij ik kandidaat ben. Dat is ongelooflijk."

Platini kan door de schorsing op 26 februari niet aan de verkiezing voor het voorzitterschap van de FIFA deelnemen. Hij kondigde aan in beroep te willen gaan bij het sporttribunaal CAS. Het is onduidelijk of dat wel kan. Waarschijnlijk moet hij eerst voor de beroepscommissie van de FIFA verschijnen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.