Platini wil UEFA-congres toespreken

De geschorste UEFA-voorzitter Michel Platini wil volgende week het congres van de Europese voetbalbond toespreken. De Fransman is volgens zijn advocaten uitgenodigd voor het congres in Athene, waar zijn opvolger zal worden gekozen.

Het is nog onduidelijk of Platini toestemming heeft om de vergadering op 14 september bij te wonen. Platini legde begin mei zijn functie als UEFA-voorzitter neer, nadat ook het internationaal sporttribunaal CAS had bepaald dat de Fransman straf verdient voor een dubieuze deal uit 2011 met toenmalig FIFA-baas Sepp Blatter. De voormalige topvoetballer is voor vier jaar geschorst en mag gedurende die periode geen voetbalgerelateerde activiteiten bijwonen.

De FIFA moet hem toestemming geven om bij het congres te zijn en volgens een woordvoerder van de wereldvoetbalbond is er nog geen verzoek binnengekomen.

De Sloveen Aleksander Ceferin en de Nederlander Michael van Praag zijn nog in de race om voorzitter te worden van de UEFA. Ceferin krijgt vermoedelijk de meeste steun van de 55 leden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.