Pliskova stunt en schakelt Williams uit

Tennisster Karolina Pliskova heeft voor een grote stunt gezorgd door topfavoriete Serena Williams uit te schakelen in de halve finales van de US Open. In een zinderende partij won de 24-jarige tennisster met 6-2 7-6 (5). De Tsjechische staat voor de eerste keer in haar carrière in de finale van een grandslamtoernooi. Voor de Amerikaanse is de uitschakeling extra zuur. Zij verliest daardoor haar eerste plaats op de wereldranking.

Williams had een valse start in de wedstrijd terwijl ze nog wel begon met een lovegame. In de eerste set werd ze daarna twee keer gebroken door de onbevangen Pliskova en de tweede keer zelfs op love: 2-6. De Tsjechische ging rustig door in de tweede set en brak Williams in de vijfde game. De Amerikaanse plaatste echter direct de rebreak en trok de stand weer gelijk.

De speelsters streden voor wat ze waard waren en dat leverde prachtige rally's op. In de tiebreak kwam de wedstrijd tot een apotheose. Na snelle minibreaks kreeg Pliskova op 6-5 haar eerste matchpoint. Ze hoefde verder niets te doen want Williams sloeg een dramatische dubbele fout en zorgde zo voor haar eigen ondergang en verlies van de eerste plek op de wereldranglijst.

Pliskova was in de vierde ronde al te sterk voor Serena's oudere zus Venus. ,,Voor het publiek is het vermoedelijk niet zo fijn dat ik beide zussen heb verslagen, voor mij is dat heel speciaal'', zei de Tsjechische. ,,Toen ik Venus klopte wist ik dat een kans had om het toernooi te winnen, ik voelde me overal klaar voor.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.