Podcast: Joop Gall haalt trainer FC Den Bosch door de mangel ('Er bestaan dus ook nog kloothommels als collega's')

Foto: Corné Sparidaens

Joop Gall maakt in zijn voorlopig laatste optreden in de podcast van Sport Noord korte metten met FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven. De oren van de Muntendammer klapperden toen Ahmad Mendes Moreira (ex-FC Groningen) van Van der Ven te horen zou hebben gekregen dat hij een ‘zielig mannetje’ was.

‘Een kloothommel’, spreekt Joop klare taal over Van der Ven. Zijn collega-trainer gaf in zijn ogen een slecht signaal na de racistische bejegeningen van een deel van het Bossche publiek aan het adres van Moreira, die zondag met Excelsior op bezoek was in De Vliert.

Joop vindt het een gemiste kans van de eerstedivisionist om zich krachtig uit te spreken tegen racisme. De oefenmeester schuift overigens nog één keer aan bij host Thijs de Jong en DvhN-journalist William Pomp als sidekick in de podcast van Sport Noord. Donderdag stapt de trainer in het vliegtuig op weg naar zijn Chinese avontuur.

Ook in Oostwold, bij Pelikaan S, is ophef ontstaan over racistische uitspraken. Wim Bulten, die afgelopen weekend zijn taken als voorzitter bij de Groningse club neerlegde, zou enkele spelers hebben gediscrimineerd. Ook dat wordt behandeld in deze podcast.

In de uitzending wordt uiteraard eveneens vooruitgeblikt op de duels van FC Groningen en FC Emmen. De Drenten spelen zondagmiddag een belangrijk uitduel tegen RKC Waalwijk. Lukt het Emmen om voor het eerst dit seizoen punten buitenshuis te halen? FC Groningen krijgt Feyenoord op bezoek. Groningen is in bloedvorm en dus de favoriet tegen de Rotterdammers.

Nieuwe bijnaam voor Memisevic

In deze podcast wordt ook de bijnaam van Samir Memisevic besproken. Goof van der Meer uit Rolde schreef een brief naar de krant over de bijnaam van de middenvelder van FC Groningen. Hij vond Bosnische Slager niet gepast voor de sterkhouder van de FC en riep op een nieuwe bijnaam te verzinnen. Heeft u suggesties? Stuur die dan naar sport@dvhn.nl .

Abonneer je op iTunes , Spotify of Stitcher of vind de podcast in je favoriete podcast-app!

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Sport Noord
Sportpodcast
FC Groningen
FC Emmen