Podcast Sport Noord: 'Dat achteruit lopen bij FC Groningen is de opdracht van Danny Buijs'

Sidekick Lesmond Prinsen (l) en FC Emmen-watcher Thijs de Jong.

De Sport Noord-podcast ondergaat een kleine gedaantewisseling. Thijs de Jong is niet meer de host. Hij is de tweede helft van het seizoen FC Emmen-watcher voor deze krant. Gevolg daarvan is dat Willem Groeneveld aanschuift als presentator. Verder blijft alles bij hetzelfde.

Zo wordt het wel en wee van FC Emmen en FC Groningen als vanouds besproken door journalisten William Pomp en Thijs de Jong en analist Lesmond Prinsen.

In de nok van de koude Grolsch Veste heeft Pomp een stug, maar saai FC Groningen gezien tegen FC Twente. De FC-watcher vreest dat het de opmaat is voor de rest van het seizoen. ,,Ze gaan verder met het speelbeeld van voor de winterstop. Er worden amper kansen gecreëerd. Daarentegen staat de verdediging als een huis.”

Volgens Prinsen komt het saaie spel door de boodschap waarmee Buijs zijn manschappen de wei instuurt. “Dat spelers achteruit lopen is de opdracht van de trainer, dat kan niet anders.”

Zo saai als het op het veld is, zoveel gebeurt er ondertussen achter de schermen. Pomp: “Er wordt aan verschillende spelers getrokken en de complete verdediging loopt uit contract. Daarnaast is de club ook nog in onderhandeling met Buijs. Het worden spannende tijden.”

Zelden vervelend

Bij FC Emmen zijn thuiswedstrijden zelden vervelend. Ook tegen Heracles heeft De Jong zich uitstekend vermaakt. ,,Het was een leuke wedstrijd waarin Emmen de betere partij was met meer kansen. Maar met een beetje pech verliezen ze hem ook nog.”

Na afloop zei Glenn Bijl tegen Fox dat Emmen na een uur moest inzakken. Volgens de speler konden ze het niet meer volhouden. ,,Ik denk dat het iets conditioneels is.”

De heren aan tafel denken echter dat het met de conditie bij de Drenten wel goed zit. Pomp: ,,Misschien heeft Heracles wel een erg goed uithoudingsvermogen. Ze hebben daar natuurlijk een Duitse trainer.”

Ook voorzitter Ronald Lubbers was te zien op Fox. Hij benadrukte nogmaals dat een nieuw stadion noodzaak is om door te groeien. Pomp denkt, net als Lubbers, dat het een kwestie van tijd is voor de eerste schop de grond ingaat.

Abonneer je op iTunes , Spotify of Stitcher of vind de podcast in je favoriete podcast-app!

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Sport Noord
Sportpodcast
FC Groningen
FC Emmen