Podcast Sport Noord: houdt Dick Lukkien bij FC Emmen te star vast aan zijn spelprincipes?

Podcast Sport Noord met Thijs de Jong en FC Emmen-trainer Dick Lukkien Foto: Corné Sparidaens

FC Emmen presteert buitenshuis ondermaats. In De Oude Meerdijk komt de ploeg van Dick Lukkien veel beter voor de dag. Lesmond Prinsen en William Pomp prediken in de podcast van Sport Noord een ander soort voetbal in uitwedstrijden.

Emmen heeft zo langzamerhand te maken met een uitcomplex. Buiten Drenthe werd pas één punt gepakt. Daardoor staat Emmen dicht bij de degradatiestreep.

In uitwedstrijden komt het spel van de Drenten niet uit de verf. Houdt Dick Lukkien te veel vast aan zijn spelprincipes? Lesmond oppert eens vanaf het begin de lange bal te spelen. ,,Dan creëer je vanzelf een bepaalde agressiviteit’’, denkt de analist.

William maakt zich zorgen over de positie van Emmen op de ranglijst. Het gat met de middenmoot begint te groeien en de voorsprong op de kritieke plekken op de ranglijst is maar klein. ,,Er komen voor Emmen nog twee belangrijke potjes aan voor de winterstop.’’

'Had Buijs de opstelling wel moeten veranderen?'

Bij FC Groningen is Samir Memisevic definitief terug, maar dat heeft nu twee wedstrijden op rij niet geresulteerd in een zege. Volgens William heeft Danny Buijs daar fors de hand in.

,,Buijs heeft gezegd: een fitte Memisevic speelt bij mij altijd. Groningen deed het voor de terugkeer van Memisevic iets beter en haalde resultaten. Had hij de opstelling wel moeten veranderen?’’, vraagt William zich af. ,,De conclusie is dat Buijs na zestien wedstrijden op het middenveld en in de aanval nog steeds geen vastigheden heeft.’’

Abonneer je op iTunes , Spotify of Stitcher of vind de podcast in je favoriete podcast-app!

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Sport Noord
Sportpodcast
FC Groningen
FC Emmen