Podcast Sport Noord met BREAKING NEWS: Joop Gall vertrekt naar China

Een emotioneel vaarwel: sidekick Joop Gall (l) neemt alvast afscheid van host Thijs de Jong. Foto DvhN

Groot nieuws in de wekelijkse podcast van Sport Noord. Sidekick Joop Gall staat op het punt om zijn trainerscarrière nieuw leven in te blazen. Waar? In China!

Natuurlijk wordt Joop door host Thijs de Jong en DvhN-journalist William Pomp stevig aan de tand gevoeld over zijn nakende avontuur. Joop heeft een overeenkomst gesloten met de voetbalacademie in Zhengzhou, een stad in China met ruim acht miljoen inwoners. Hij verwacht deze of volgende week af te reizen naar China.

Joop was afgelopen zomer dichtbij een overgang naar Telstar en HIFK Helsinki, maar heeft nu besloten het avontuur in China aan te gaan. Eerder was de oud-trainer van onder meer BV Veendam en FC Emmen al actief in Oekraïne.

Contract voor een jaar

In Zhengzhou begeleidt Joop straks de trainers van de academy en heeft hij zelf de O19-selectie onder zijn hoede. Joop heeft een contract voor een jaar getekend.

Naast het nieuws over het vertrek van Joop naar China, komen in de vijftiende aflevering van dit seizoen uiteraard ook de wedstrijden van FC Emmen en FC Groningen aan bod. Is doelman Dennis Telgenkamp wel goed genoeg voor FC Emmen? En waarom werd Kaj Sierhuis bij de Groningers gewisseld in de uitwedstrijd tegen Vitesse?

Abonneer je op iTunes , Spotify of Stitcher of vind de podcast in je favoriete podcast-app!

menu