Politie: verdacht pakket was trainingsobject

De veiligheidsdiensten op Old Trafford, het stadion van Manchester United, hebben zondagmiddag een volledig verkeerde inschatting gemaakt van een verdacht pakketje dat werd aangetroffen op het befaamde voetbalcomplex. Het bleek te gaan om een trainingsobject dat een particulier bedrijf eerder tijdens een oefening in het stadion onbewust had achtergelaten. Dat meldde de Engelse politie zondagavond.

Na de vondst van het verdachte pakketje, vlak voor het begin van de laatste thuiswedstrijd tegen Bournemouth, werd vrij snel besloten om Old Trafford te ontruimen. Het duel werd afgelast en is inmiddels verschoven naar dinsdagavond.

Volgens Britse media ontstond er enige paniek onder bezoekers toen in een toilet in de catacomben van het stadion een mobiele telefoon werd aangetroffen, die aan een pijpleiding was vastgemaakt. Daarna werd voor alle veiligheidsdiensten in en rond het stadion 'code rood' afgekondigd waarmee de hele ontruimingsoperatie op gang kwam.

Bomexperts brachten daarna in het lege Old Trafford het verdachte pakketje op gecontroleerde wijze tot ontploffing. Volgens de politie zag het object er ,,ongelooflijk echt'' uit, maar bevatte het geen explosieven. Uiteindelijk bleek het om een achtergebleven constructie te gaan van een eerdere oefening met speurhonden, die juist op Old Trafford naar explosieven op zoek moesten gaan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.