Positie Van Gaal onder grote druk

De positie van trainer Louis van Gaal bij Manchester United staat onder grote druk. De ervaren coach gaf het zelf toe na de nederlaag tegen Stoke City op zaterdag. ,,We hebben vier keer op rij verloren, nu moet ik afwachten of de club nog achter me staat'', zei Van Gaal na de 0-2 in Stoke.

Eerst was er de uitschakeling in de Champions League na verlies bij VfL Wolfsburg, daarna bleken Bournemouth, Norwich City en Stoke te sterk. ,,Je zou kunnen zeggen dat ik gefaald heb, maar ik denk niet dat dat het is. Ik voel nog steeds steun vanuit de club'', zei de 64-jarige coach, die besefte dat hij in een benarde situatie verkeert. ,,Wat er allemaal geschreven is, komt niet overeen met wat er bij Manchester United gebeurt. Maar de situatie is nu weer anders. De club hoeft me niet ontslaan. Soms stap ik zelf op.''

Van Gaal liet doorschemeren dat hij een gesprek wil met de leiding van Manchester United. ,,Ik zal eerst met directeur Ed Woodward praten en dan met mijn staf en mijn spelers. Wat ik ga zeggen, gaat jullie niet aan. Ik ben niet zo geïnteresseerd in een openbare gesprekken'', beet hij de media toe.

Druk

De man die eerder deze week nog binnen vijf minuten boos wegbeende uit een persconferentie, noemde de druk op zijn team een mogelijke oorzaak voor de slechte prestaties. ,,Ik weet hoe we getraind hebben. Ze willen zo graag goed voetbal laten zien maar de druk maakt het lastig. Het is moeilijk, ik ben onderdeel van de ploeg die vier duels heeft verloren, dus de mensen wijzen naar mij. Daar moet ik mee om zien te gaan.''

Of Van Gaal maandag op de bank zit in de thuiswedstrijd tegen Chelsea, is nog even afwachten. ,,Ik denk het wel'', zei hij zelf. Een zege op de sukkelende ploeg van interimtrainer Guus Hiddink kan de situatie er voor Van Gaal weer beter op maken. ,,In het voetbal kan het allemaal heel snel veranderen. Momenteel zitten we er even doorheen, maar het is zaak onze rug te rechten en ons op Chelsea te richten. Met een overwinning kan het goede gevoel zomaar terug zijn'', meende vice-aanvoerder Michael Carrick.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.