Prins Ali dient klacht in tegen sjeik Salman

Kandidaat-voorzitter prins Ali bin al-Hussein uit Jordanië heeft bij de verkiezingscommissie van de wereldvoetbalbond FIFA een klacht ingediend tegen zijn belangrijkste rivaal, sjeik Salman bin Ebrahim al Khalifa uit Bahrein. Volgens prins Ali heeft zijn concurrent de regels in zijn verkiezingscampagne voor het voorzitterschap van de FIFA bruusk overtreden.

De sjeik ondertekende vrijdag als voorzitter van de Aziatische voetbalfederatie (AFC) een ,,samenwerkingsverband'' met de Afrikaanse voetbalfederatie. Namens CAF zette Issa Hayatou, de tijdelijke voorzitter van de FIFA, zijn handtekening onder het convenant. Volgens prins Ali is hier sprake van een brutale poging van sjeik Salman om het continent Afrika als één blok achter zich te krijgen tijdens de voorzittersverkiezing op 26 februari in Zürich.

Prins Ali, naar eigen zeggen een groot voorstander van openheid en transparantie, eist een diepgaand onderzoek naar de gang van zaken. Sjeik Salman is vooralsnog de grootste kanshebber op de hoogste post in het voetbal.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.