Puma: productiefout in klein aantal EK-shirts

De shirts van de voetballers van Zwitserland scheurden zondag in de EK-wedstrijd tegen Frankrijk zo makkelijk door een fout in het productieproces. Bij een klein aantal shirts is het verkeerde materiaal gebruikt, zo meldt sportkledingfabrikant Puma maandag na eigen onderzoek. Het gaat alleen om shirts die zijn gemaakt voor de Zwitserse voetbalploeg.

,,We hebben een inventarisatie gemaakt en kunnen verzekeren dat dit niet nog eens gebeurt'', aldus Puma in een verklaring.

Bij meerdere spelers van Zwitserland ging het shirt zondagavond kapot als daaraan werd getrokken. Puma begon een onderzoek en benadrukte dat het probleem zich niet heeft voorgedaan in de tien andere EK-wedstrijden van de vijf landen die shirts van Puma dragen. Behalve Zwitserland spelen ook Oostenrijk, Tsjechië, Italië en Slowakije in shirts van Puma.

Op Twitter was de kwaliteit van de shirts van Zwitserland een van de meest besproken thema's zondagavond. Al kwam ook Adidas er niet goed vanaf. Een van de wedstrijdballen werd in het duel tussen Frankrijk en Zwitserland namelijk lek getrapt, iets wat nauwelijks voorkomt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.